Yoga voor bedrijven

 

Voordelen voor uw bedrijf

Naast een gezonder personeelsbestand neemt door het doen van yoga het zelfbewustzijn van uw personeel toe dat de emotionele intelligentie ondersteunt, een onmisbaar instrument voor het moderne management.

Bedrijfsyoga is eenvoudig te realiseren. Voor het geven van Lunch Time Yoga (LTY) of na-het-werk-yoga zijn weinig investeringen nodig, dit in tegenstelling tot bedrijfsfitness.

Waarom yoga voor bedrijven?

  •  Minder ziekteverzuim
  •  Beter functioneren
  •  Bewezen stresspreventie
  •  Meer ontspannen verhoudingen

Veel bedrijven, instellingen en (semi-)overheidsorganisaties onderkennen het belang van vitale medewerkers en stimuleren hun werknemers actief en preventief aan hun gezondheid te werken.

Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor yogaprogramma's, omdat geen andere vorm in een dergelijk korte tijd resulteert in een gezonder, productiever en positiever werkklimaat.

Bedrijfsyoga

Speciaal aandachtspunt binnen yoga is bewustwording over hoe spanningen (stress) ontstaan, zowel op de geestelijke als het lichamelijke vlak.

Vervolgens worden handvaten geboden om op een constructieve manier met stress om te gaan en wordt de mogelijkheid gecreƫerd om zowel lichaam als geest tot rust te laten komen. Daarnaast komt er door het doen van yoga energie vrij, waardoor (innerlijke) kracht en creativiteit sterker naar boven komen.

Omdat in groepen wordt gewerkt ontstaat meer inzicht en respect voor het functioneren van "de collega", een essentiƫle grondstof voor teambuilding.

Voor informatie of het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met Praktijk Zeinstra (Jetske Zeinstra).

 

Stoelshiatsu past beter bij uw bedrijf?

Verschillende beroepsgroepen (zoals kappers, kantoormedewerkers) en ook een hoge werkdruk kan leiden tot statische overbelasting (langdurig in een zelfde houding zitten/staan) en uiteindelijk tot lichamelijke klachten. Regelmatig een goede kortdurende (en daardoor betaalbare) stoelmassage ontvangen, vermindert stress en overbelasting . Stoelshiatsu geeft ontspanning en energie.

Bekijk voor meer informatie Stoelmassage voor Bedrijven of vraag een gesprek aan met Praktijk Zeinstra (Jetske Zeinstra), voor de mogelijkheden van uw bedrijf.

 

Tevens zijn er mogelijkheden tot een werkplek-analyse

Zo nodig kan Jetske Zeinstra als oefentherapeut Mensedieck de werkplek bekijken. Zij kan praktische - op maat gerichte - houdingstips geven en eenvoudige ergonomische aanwijzingen toepassen, waardoor uw werknemers in een gezondere werkhouding kunnen werken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van uw bedrijf? U kunt een gesprek aanvragen met Praktijk Zeinstra (Jetske Zeinstra).

 
 
Hatha yoga kracht en flexibiliteit in lichaam en geest.